Erik Madsen/DK

Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Den Danske Bloggen # 2038 / Specialleverans till dörren.

Roskilde, den 28. januar 2021.

^

Dotter och barnbarn har varit här.

Bildtexterne är under bilderne.

???

"Fastelavnsboller". På svenska "Semlor" eller "Fastlagsbuller".

För att visa storleksförhållandet, ville jag lägga ut dem på en vanlig tallrik. Det var inte lätt utan att de ble "skadade" och de blev till och med suddiga (uskarpe) :-):-)

Mvh. Erik.

Added 2021-01-29 16:24 | Read 2311 times. | Permalink
De var säkert goda även om de var oskarpa
Svar från Erik Madsen 2021-01-29 18:23
Hej Peter - tack för din kommentar.
Ja, lite suddighet märktes inte - det påverkade inte smaken alls. Men det var något av en munfull och jag sparade hälften til nästa dag.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Oj! är det danska semlor? Jag trodde först att det var skinkmackor. Ser goda ut.
Vad är det i dem?

Hälsningar Jörgen
Svar från Erik Madsen 2021-01-29 18:20
Hej Jörgen - tack för dina kommentarer.
Ja jag kommer förmodligen aldrig bli den stora matfotografen :-)
Det finns mycket och förmodligen för mycket vispad grädde och kräm i dem. Jag var tvungen att dela den över två dagar :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Dom ser speciella ut.. har aldrig ätit dom tyvärr.. ☹️ Däremot Danska Wienerbröd har jag ätit i Danmark, det är dom godaste jag någonsin ätit! 😁
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2021-01-29 18:30
Hej Jan - tack för dina kommentarer.
De är vanligtvis inte så stora.
Dansk Wienerbröd är världsberömd. Det härstammar från Österrike, men är idag känd under många namn: Danish Pastry eller blot Danish, Kopenhagener og på spansk - facturas.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Erik, i Skåne heter den fastlagsbulle och norrut semla, men semla är ursprungligen bara en vetebulle. I Sverige har man socker ovanpå och vispgrädden emellan som innehåller marsipan. I Danmark har man sylt emellan eller vaniljekräm, men det vet Du nog bättre, det är kanske inte sant. Jag har ätit dem i Småland och Dalarna med varm mjölk.
Hälsningar Wolfgang
Svar från Erik Madsen 2021-01-29 18:56
Hej Wolfgang - tack för dina kommentarer.
Jag måste fixa det til "fastlagsbulle". I mitt svar till Jörgen glömde jag sylt. Ja det stämmer, det fanns både kräm och vispad grädde och glasyr på toppen. De brukar inte vara lika stora som de här. Jag har aldrig hört varm mjölk - var det bra?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Wolfgang 2021-01-29 19:49
Jag tycker bättre om utan mjölk, men människor i Småland och Dalarna tycker att den ska ätas i varm mjölk. Den ligger alltså i mjölken på en djup tallrik. Men det var kanske bra för mig för dagen efter klarade jag Vasaloppet :-)
Khalad 2021-01-29 22:42
Som dalmas kan jag rapportera att semla helst ska ätas med varm mjölk, rätten heter då hetvägg.....
Wolfgang 2021-01-29 23:32
Jag förstår, Björn, det var gott, men ovanligt för mig :-)
Trodde också det var skinka först, tills jag läste kommentarerna.....Säkert smakade det gott! Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2021-01-29 22:56
Hej Björn - tak for din kommentar.
Som jeg skrev til Jörgen:
Ja jag kommer förmodligen aldrig bli den stora matfotografen :-)
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Ser mycket gott ut och vi ses i finalen i morgon! Lycka till.

MvH
Johnny
Svar från Erik Madsen 2021-01-30 17:08
Hej Jonny - tack för din kommentar.
Vilken final :-) :-)
Naturligtvis vet jag vad du menar - ja det blir spännande.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Nej usch ;) alldeles för sliskigt och sött för mig..En vanlig semla sitter bäst eller en temla som han sa Ture Sventon
Mvh/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2021-01-31 14:19
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Jag håller ganska med dig. Vi brukar också köpa mycket mindre själva. Som jag skrev till Peter sparade jag hälften till nästa dag. Så vad säger du till Wolfgangs och Peters förslag att hälla varm mjölk över dem ???
Med många vänliga hälsningar från Erik.



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentyfive as digits in this field

Add

Previous posts