Erik Madsen/DK
Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg.
Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.
Den Danske Bloggen # 2038 / Specialleverans till dörren.
Roskilde, den 28. januar 2021.
^
Dotter och barnbarn har varit här.
Bildtexterne är under bilderne.
???
"Fastelavnsboller". På svenska "Semlor" eller "Fastlagsbuller".
För att visa storleksförhållandet, ville jag lägga ut dem på en vanlig tallrik. Det var inte lätt utan att de ble "skadade" och de blev till och med suddiga (uskarpe) :-):-)
Mvh. Erik.
Added 2021-01-29 16:24 |
Read 2311 times. |
Permalink
Ja, lite suddighet märktes inte - det påverkade inte smaken alls. Men det var något av en munfull och jag sparade hälften til nästa dag.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Vad är det i dem?
Hälsningar Jörgen
Ja jag kommer förmodligen aldrig bli den stora matfotografen :-)
Det finns mycket och förmodligen för mycket vispad grädde och kräm i dem. Jag var tvungen att dela den över två dagar :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hilsen!
De är vanligtvis inte så stora.
Dansk Wienerbröd är världsberömd. Det härstammar från Österrike, men är idag känd under många namn: Danish Pastry eller blot Danish, Kopenhagener og på spansk - facturas.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Hälsningar Wolfgang
Jag måste fixa det til "fastlagsbulle". I mitt svar till Jörgen glömde jag sylt. Ja det stämmer, det fanns både kräm och vispad grädde och glasyr på toppen. De brukar inte vara lika stora som de här. Jag har aldrig hört varm mjölk - var det bra?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Som jeg skrev til Jörgen:
Ja jag kommer förmodligen aldrig bli den stora matfotografen :-)
Med mange venlige hilsener fra Erik.
MvH
Johnny
Vilken final :-) :-)
Naturligtvis vet jag vad du menar - ja det blir spännande.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Mvh/Gunte..
Jag håller ganska med dig. Vi brukar också köpa mycket mindre själva. Som jag skrev till Peter sparade jag hälften till nästa dag. Så vad säger du till Wolfgangs och Peters förslag att hälla varm mjölk över dem ???
Med många vänliga hälsningar från Erik.