Erik Madsen/DK

Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1743 / Fra jpg til jpg.

Roskilde, den 17. maj 2020.

Naturligtvis finns det skillnad när man först använder en RAW-omvandlare och sedan "trixar" med LR, PS, etc. Jämfört med en jpg-fil, antingen direkt ur kameran eller trixad med LR, PS eller andra program.

Bildtexterne är under bilderne.

En jpg-fil direkt från kameran, men också med en filmsimulering i kameran.

Samma jpg-fil (kopierad) "trixad" lite med Color Efex Pro 4.

Smag og behag.

Mvh. Erik M.

Added 2020-05-17 20:15 | Read 1906 times. | Permalink
Första bilden har mer naturliga färger på min skärm. Glasyren är nästan blå på andra bilden och det ser inte så gott ut som på första bilden. Jag blev ändå väldigt sugen när jag såg dina bilder :-)
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2020-05-17 20:39
Hej Lena - vi är helt överens. Det är också min original !!! Men om man bara hade visat nummer 2 - så hade den fått flest "likes" till exempel på FB. Min poäng är att man också kan bildbehandla jpg-filer. Även bättre och mer än jag har gjort här. Smaken är som baken - d....
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Bullarna ser lika goda ut, men glasyren är med blåbär i den andra bilden, sen beror det ju på om man gillar blåbär
Svar från Erik Madsen 2020-05-18 10:45
Hej Peter. Du siger noget der :-)
Mvh. Erik.
På första bilden ser glasyren godare ut, men på andra bilden ser brödet godare ut.
Nu blev jag sugen på danska wienerbröd. På mitt förra jobb så åkte jag ofta ner till Köpenhamn och jobbade med våra danska kunder. Vår danske säljare bjöd alltid kunderna och mig på kaffe, wienerbröd och en liten Gammeldansk, klockan 9 på morgonen 😊.
//Anders
Svar från Erik Madsen 2020-05-18 10:58
Hej Anders - tak for dine kommentarer og historie.
Kaffe og en lille "Gammel Dansk" fra morgenstunden - så er man i gang :-)
Bagværket her er hjemmebagt af vores datter og bragt til altanen (korona-karantæne).
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Du får det på dansk - det klarer du sikkert nemt ?
nyanders 2020-05-18 12:47
Ja, jag klarar fortfarande danska bra, bara men inte pratar för fort. Det som var svårast, innan man knäckte koden, var när kunderna sa typ "tre og tredve halvfems".
//Anders
Svar från Erik Madsen 2020-05-18 13:05
Hi hi - ""tre og tredve halvfems". Det ville jeg heller ikke kunne forstå :-)
Men jeg ved, hvad du mener. Treogtredive, fireogfyrre, femoghalvtreds o.s.v. = Trettiotre, fyrtiofyra, femtiofem - 33, 44, 55 os.v.
Det er ikke nemt.
Mvh. Erik.
Hej, jag har också gjort en hel del jämförelser, men kör nu uteslutande JPEG, jag tror på devisen Enkelt är bäst, men tycker man att Raw är bättre så är det bara att köra på det. Må fint, LO
Svar från Erik Madsen 2020-05-18 10:54
Hej LO - tack för dina kommentarer.
Båda bilderna här är jpg-filer. Jag har inte kört RAW sedan jag köpte min Nikon D700 och det är för flera år sedan. Idag finns det ingen tvekan med Fujien och dens fantastiska JPG-filer. Du vet också, som Silver använder, att det är möjligt att efterbehandla jpg-filer och att man kan få utmärkta resultat av det.
Min poäng är att man också kan bildbehandla jpg-filer. Även bättre och mer än jag har gjort här. Smaken är som baken - d....
Hav det godt i det sydsvenske.
//Erik//
Jag brukar pilla bort det vita när det är för mycket..blir alldeles för sött.
Fast själva Wienerbrödet ser ju gott ut, behandlat eller obehandlat.
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-05-18 12:40
Hej Gunte - tak for dine kommentarer - de værdsættes.
Så er det jo ligemeget om det er hvidt eller blåt, når du piller glasuren af :-) Bagværket er jo nok blevet både for- og efterbehandlet :-) :-) af min datter !
Med mange venlige hilsener fra Erik.



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentytwo as digits in this field

Add

Previous posts